Terrorizmus

Aktuality
Terrorizmus

Terrorizmus

2017-06-22

Kedves látogatóink, kedves utasaink!

Az alábbi bejegyzéseket azért hoztuk létre, hogy a lehető legtöbb információval tudjunk szolgálni. Érdemes olvasni, látogatni annak érdekében, hogy az utazást minél biztonságosabban és körültekintőbben tudják megszervezni. Irodánkban az esetlegesen felmerülő aktuális kérdésekre is választ kaphatnak.

A terrorizmus az erőszak és a félelemkeltés egyik leg alatomosabb formája. Az utaztatásban bármennyire is nem szeretnénk vele foglalkozni mégis fontosnak tartjuk körbejárni ezt a kérdést.

Az irodában szinte minden utazás alkalmával felmerül a kérdés: és most merre biztonságos utazni? Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a biztonság relatív fogalom, hiszen biztonsági probléma egy átlagosnak induló úton is előfordulhat. Minden utat érdemes megtervezni és körültekintően kivitelezni. A terrorizmus lényege, hogy az egyénben olyan kép vagy nézet alakuljon ki, melynek következtében tudatosan vagy tudat alatt az egyénben félelem alakul ki, és ne merjen adott országokba vagy térségekbe utazni, vagy esetleg helyzetektől való félelmében ne merjen adott utazási eszközt igénybe venni. Például féljen a repüléstől.  

Amennyiben olyan országba kívánunk utazni, amely korábban terrorcselekmény áldozata volt úgy érdemes az alábbi tanácsokat megfogadni:

- tömegrendezvényeket kerüljük

- adott helyen túl népszerű tömeg helyek ( piacok, szórakozóhelyek, éttermek, partszakaszok, szállodák ) helyett válasszunk másikat

- válasszunk helyettesítő utazási alternatívát (pl London metró hálózata helyett busz vagy taxi esetleg bérelt autó szolgáltatás)

- potenciálisan veszélyeztetetettnek tűnő túrista látványosságok nem csoportos látogatása

Hogy a lehető legjobban segíthessük a döntést, és naprakész információkkal tudjunk szolgálni az alábbi  linken megtalálhatóak az aktuálisan fontos és folyamatosan frissülő információk a témával kapcsolatosan:

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek  

Tisztelt Utasaink!

2018.09.26-án ZÁRVA tart irodánk áramszünet miatt.


Ügyeleti telefonszámunk:

 

+36 20 563 0522

+36 70 317 6423

Köszönjük megértésüket!